L’Ajuntament de Calaf comparteix amb la ciutadania el projecte del nou enllumenat públic
L’actuació permetrà renovar més del 94% dels punts de llum del municipi
El govern municipal de Calaf ha donat a conèixer aquest dimarts 9 d’abril en audiència pública el projecte de la renovació integral de l’enllumenat públic de la vila. La sessió informativa, oberta a la població i que va tenir lloc a la sala d’actes municipal Teresa Escolà i Torra, va servir perquè la ciutadania pogués tenir informació detallada de l’actuació prevista i fer arribar els seus dubtes i propostes.
Segons que van explicar l’alcaldessa, Montserrat Mases; el primer tinent d’alcaldia, Jordi Biosca, i l’arquitecte municipal, Esteve Niubó, el projecte implicarà una profunda transformació de l’enllumenat públic amb la substitució de 1.349 punts de llum dels 1.425 que disposa el municipi, així com la legalització de tots els quadres elèctrics. Els treballs, que van començar el dia 2 d’abril, permetran homogeneïtzar la il·luminació dels carrers del municipi i reduir la contaminació lumínica com a mínim en un 30%.
Des del govern municipal també s’ha avançat que la renovació de l’enllumenat esdevindrà un procés viu atès que, un cop conclogui l’execució del projecte, que es preveu que finalitzi el mes de setembre, es procedirà a analitzar el resultat final i s’actuarà allà on es consideri adient per garantir la seva correcta implementació i la seguretat de la població.
Es tracta del "Projecte integral per la renovació i millora de l’enllumenat públic exterior del municipi de Calaf", aprovat pel Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i finançat per la convocatòria corresponent a l’exercici 2021 del Programa d’ajudes a projectes singulars locals d’energia neta en municipis de repte demogràfic (PROGRAMA DUS 5000), aprovat pel Reial Decret 692/2021, de 3 d’agost, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, PRTR – Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU.
Amb aquesta actuació es dona compliment als objectius generals de la Política Palanca 1 “Agenda urbana i rural, lluita contra la despoblació i desenvolupament de l’agricultura” i, concretament, del Component 2 “Implantació de l’Agenda Urbana espanyola: Pla de rehabilitació d’habitatge i regeneració urbana”, i de la inversió 4 “Programa de regeneració i repte demogràfic”, de l'anomenat PRTR.