En el marc del programa de promoció de l'Economia Social i Solidària de l'Alta Segarra, Calaf acollirà una xerrada per aprofundir i debatre sobre com els menjadors escolars poden afavorir models d'alimentació més saludables i que fomentin el desenvolupament del territori.
La xerrada serà el dissabte 27 d'octubre a les 17h a la sala d'exposicions del casal de Calaf. Es tracta d'una xerrada adreçada a cuiners, productors, agricultors, famílies, monitors de lleure, educadors i administracions, i en general a tothom que cregui en la importància de l'alimentació dels més petits i en nous models de gestió dels menjadors escolars. Alhora la conferència servirà per compartir eines de gestió i potenciació dels menjadors escolars ecològics i de proximitat.
La xerrada comptarà amb el dietista i responsable de compres de la cooperativa Doble Via, Gabor Smit, que és l'encarregat de realitzar els menús escolars i seleccionar els productors i proveïdors dels diferents menjadors escolars que gestiona la cooperativa.
Per altra banda comptarà amb el supervisor dels menús escolars i comandes de la cooperativa, el també dietista i xef, David Martínez.
Per últim el tècnic de sobirania alimentària de l'Ajuntament de Navàs, Jordi Almiñana, parlarà del paper de les administracions en l'impuls dels menjadors escolars ecològics i de proximitat. Durant l'acte hi haurà servei de ludoteca per als més petits.
La xerrada és promoguda per l'Ajuntament de Calaf i la Mancomunitat de l'Alta Segarra, compta amb els serveis tècnics de l'Arada, té el suport de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i és finançada per la Diputació de Barcelona.