Calaf exposa les seves inquietuds i projectes al nou delegat de la Generalitat

Dilluns, 14 de febrer de 2011

L'equip de govern de l'Ajuntament de Calaf es va reunir aquest divendres amb el nou delegat de la Generalitat a la Catalunya Central, el sallentí Jordi Moltó. En la trobada l'alcaldessa, M. Antònia Trullàs, i la resta de regidors calafins, van poder exposar al nou delegat els projectes actuals i de futur del municipi, manifestar-li les diferents preocupacions  del consistori i posar-lo al dia de les línies en què es treballa. En la trobada, que va desenvolupar-se en un clima molt cordial, es va analitzar el municipi des de tres àmbits ben diferenciats; el social, el laboral i el de les infraestructures.

D'aquesta manera en primer lloc es va parlar dels assumptes relacionats amb les persones i el benestar social, com són la immigració, les ajudes —i les retallades que han sofert— i la seguretat ciutadana. També es va demanar que es valorés la possibilitat de traspassar  la gestió dels habitatges socials del municipi al consistori per tal d'agilitar els tràmits per accedir-hi. Finalment també es va demanar el seu suport per poder fer realitat una de les prioritats del municipi en la qual l'Ajuntament està treballant: aconseguir recursos per poder construir una residència per a la gent gran.

Treballant per a l'ocupació
En segon lloc es va parlar de la realitat socioeconòmica del municipi, especialment castigat per la crisi de la construcció —i amb repercussions en una bona part de la indústria local, dedicada a la fabricació de materials per al sector. Es va explicar al delegat la iniciativa del Centre de Recursos per a l'Ocupació que s'està ultimant al Centre Cívic de Calaf —unes instal·lacions que ben aviat entraran en funcionament i que s'emmarquen dins del programa “Treball als barris”—, alhora es va demanar el seu suport per a captar noves empreses al municipi i per agilitar el finançament que permeti posar en marxa els diversos plans d'ocupació aconseguits per Calaf. També es va sol·licitar l'avançament al màxim de les inversions de gruix previstes a la Llei de Barris, per contribuir a l'impuls de la indústria i de les empreses locals.

Finalment, es va fer un repàs de les obres actuals i recents —el nou Parc de Bombers, el Castell o de la nova Escola de Música, entre d'altres— i de les infraestructures que connecten el municipi. En aquest sentit, Calaf es va interessar pels terminis de posada en marxa de la línia del tren, del desdoblament de l'Eix Transversal o de la portada d'aigües de la Llosa del Cavall. Finalment, es va parlar sobre el replantejament del futur Eix Transversal Ferroviari —i de la possibilitat que el traçat tingués en compte Calaf i la seva àrea d'influència.

Les obres del Castell, a punt d'enllestir-se
Posteriorment, a petició de l'Ajuntament de Calaf, es van afegir a la reunió representants d'alguns dels municipis integrants de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca, com l'alcalde de Pujalt, Antoni de Solà o l'alcaldessa de Sant Pere Sallavinera, Montserrat Noguera entre d'altres, que també van plantejar al delegat diversos temes relacionats amb els municipis respectius i amb la zona de l'Alta Segarra. Després de la reunió es va visitar el nou Centre de Recursos per a l'Ocupació i les obres del Castell, que són a punt de finalitzar. Tant des de la delegació com des de l'Ajuntament de Calaf es va valorar de manera molt positiva aquesta trobada, molt útil per donar una imatge de la situació actual del municipi al nou representant de la Generalitat.

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:01