Calaf i els municipis de l'Alta Segarra comptaran amb un nou servei de transport a demanda

Divendres, 21 de maig de 2021
Més de 5.000 veïns i veïnes podran fer ús del nou servei

Durant sis mesos, es realitzarà una prova pilot amb un servei transport a demanda a Calaf i les altres poblacions que conformen la Mancomunitat de l'Alta Segarra. La iniciativa ha estat impulsada des de l'Ajuntament de Calaf i la Mancomunitat de l'Alta Segarra, juntament amb l'empresa Shotl, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc de l'estratègia SmartCatalonia.

El servei permetrà reservar desplaçaments entre els municipis de l'Alta Segarra i entre aquestes poblacions i la ciutat d'Igualada. Així doncs, hi haurà un vehicle que recollirà les persones usuàries seguint un trajecte definit en funció de les peticions rebudes prèviament a través d'una app. La furgoneta té 7 places i està adaptada per a poder portar persones amb mobilitat limitada i que hagin de necessitar una cadira de rodes. El servei inclourà 44 punts de recollida, però no permetrà encarregar viatges entre dos punts dins d'Igualada ni tampoc desplaçaments que coincideixin amb les expedicions de la línia regular de bus entre Igualada i Calaf.

El transport funcionarà de dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de 17 a 21 h, i també els dissabtes al matí. Pel que fa al cost, serà de 3 € per als desplaçaments entre els municipis de la mancomunitat i de 5 € per als viatges entre aquestes poblacions i Igualada.

L'acte de presentació del nou servei va tenir lloc a Calaf

La presentació del nou servei de transport a demanda va tenir lloc ahir a la Casa Bertran i hi va participar l'alcalde de Calaf i president de la Mancomunitat de l'Alta Segarra, Jordi Badia, el director general d'Innovació i Economia Digital, Dani Marco; el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; i Roger Cumeras, el cap d'Operacions de Mobilitat de Shotl, l'empresa que ha desenvolupat la solució tecnològica en què es basa el projecte.

Alcalde de Calaf, Jordi Badia, va subratllar que el servei "ve a cobrir una necessitat obligada per part de les administracions públiques". "Es dóna la paradoxa de què la Catalunya Central està al mig del país, però podríem dir que a nivell del transport públic estem al mig del no res", va reivindicar.

El batlle va explicar que la prova pilot "servirà per testar realment" si hi ha demanda per part de les poblacions d'aquest territori. També va destacar que, tal com s'està veient en altres exemples, "el transport a demanda s'està imposant com una manera d'utilitzar els recursos públics".

Per la seva part, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va subratllar que la digitalització "és un repte de país" i també va manifestar la voluntat de "estendre a totes les comarques i subcomarques del territori amb baixa densitat de població el transport a la demanda".

Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:59