Calaf mostra el seu teixit associatiu en la segona Mostra d’Entitats

Dimecres, 7 de juny de 2017
Les entitats d'economia social s'han sumat a aquesta segona edició que se celebra coincidint amb el Dia de l'Associacionisme Cultural. Els alumnes de l'Escola Alta Segarra van ser-ne també els protagonistes amb la venda dels productes elaborats a través del projecte CUEME 21 entitats de Calaf van participar, aquest passat dissabte, en la segona edició de la Mostra d'Entitats organitzada pel consistori calafíi. Enguany es van sumar a la mostra diferents entitats d'economia social de l'Alta Segarra i el seu entorn en una celebració que coincidia amb el Dia de l'Associacionisme Cultural. L'Ajuntament ha fet una valoració positiva d'aquesta segona edició de la mostra que serveix per donar a conèixer el ric teixit associatiu de la vila. La voluntat, de cara a l'any vinent, és fer créixer la proposta organitzant activitats que permetin viure de primera mà les activitats que desenvolupen aquestes associacions per apropar-les més a la ciutadania. 

Una de les novetats en l'edició d'enguany era el Mercat de l'Economia Social i Solidària, copromogut per l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calaf i el CEIP Alta Segarra. Tot i la pluja, va tenir una bona rebuda i força gent es va acostar a la plaça dels Arbres per conèixer els diferents projectes que es donaven a conèixer.

Les parades de les cooperatives Els Pangolins i Productes Alta Segarra, creades pels alumnes de l'Escola Alta Segarra, es van endur bona part del protagonisme. En elles els nens i nens venien els productes que han fabricat durant el curs en el marc del projecte CUEME que han fet a l'escola. Bracalets, posatovallons, coixí porta i animals guardiola són alguns dels exemples d'aquests productes. La bona feina va tenir recompensa ja que van aconseguir vendre el 95% dels productes. A partir d'ara, una vegada recuperada la inversió d'un euro que va fer cada un dels alumnes, hauran d'invertir els beneficis en un projecte social.

A més, els alumnes participants en aquest projecte van fer una presentació de les dues cooperatives abans d'iniciar la taula rodona de persones vinculades al món de l'economia social i cooperativa. Els integrants del debat van ser Jaume Fons, d'Igualada i membre de Coop de Cap i de Som Energia, Miquel Canet, també d'Igualada, responsable d'Auria Grup, Arnau Vilaseca, de Prades de la Molsosa i impulsor de Torna Terra, i Guillem Fernàndez, de Barcelona, en representació de la cooperativa de serveis financers Coop57.

Durant el debat, de més d'una hora, els ponents van exposar la seva visió sobre l'economia social i cooperativa. Es van intercanviar punts de vista i van sorgir interessants reflexions, com per exemple que “l'economia social és aquella que té com a objectiu donar un servei a les persones, sense deixar de ser viable” o que el consumidor és qui “hauria de ser conscient d'on compra”. També es va reflexionar sobre l'aposta política per fomentar l'economia social, però es va remarcar que “no es pot oblidar que l'economia social surt de baix cap dalt”. També es van recordar alguns projectes que han demostrat, amb experiències pràctiques, que “les coses es poden fer d'una altra manera i que són viables són aquells que s'han basat en el valor de la confiança i l'arrelament social”.
Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:38