Aquesta iniciativa de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural traça un itinerari pels principals escenaris de la Guerra de Successió, basant-se en la gastronomia del segle XVIII. Amb aquest objectiu s'ha realitzat una acurada i rigorosa selecció de receptes de l'època, que es podran degustar a través de nombrosos restaurants distribuïts al llarg de la Ruta 1714, per tot el territori.
És el cas del restaurant calafí La Cuina del Mercat, que ofereix ja un menú degustació de deu plats de la Ruta de 1714, un cúmul de sabors, sensacions i història gastronòmica. Els ajuntaments, associacions i particulars que desitgin provar una experiència gastronòmica que els apropi al segle XVIII, poden contactar amb Cat Patrimoni per participar en aquests tastos de descoberta.
La Guerra de Successió a casa nostra El territori de l'Alta Anoia té una presència de primer ordre en aquesta Ruta patrimonial amb el monument de la Torre Manresana, seu del comandament austriacista de la important Batalla dels Prats de Rei, durant la tardor de 1711. Des del Consorci de Promoció de l'Alta Anoia, amb el suport de l'Agència Catalana de Patrimoni, s'està treballant intensament perquè el nostre territori tingui una forta presència en la Ruta i el projecte Cuina 1714. Dilluns es va realitzar una reunió informativa, a la seu del Consorci, per tal d'engrescar restauradors i empresaris del territori per formar part de la ruta gastronòmica 1714.