Dr. Antoni Pladevall: 'El Mil•lenari de Calaf ha de servir per conèixer millor la nostra història'

Dilluns, 2 de juny de 2014
El document de 1015 en què apareix per primera vegada el topònim “Calaf” va ser l'eix vertebrador de la interessant conferència que el Dr. Antoni Pladevall va pronunciar divendres passat. Una setantena de persones van aplegar-se a la Sala d'Actes Municipal per assistir a l'acte, que s'emmarca dins del cicle de conferències del Mil•lenari de Calaf.
La presentació de l'acte va anar a càrrec de l'Alcalde en funcions, Joan Caballol, i el rector de la Parròquia de Sant Jaume, Mn. Joan Sanglas. Caballol va agrair la gran implicació de Mn. Pladevall en l'estudi de la història i la cultura del nostre país, mentre que mossèn Sanglas va fer una breu introducció a la trajectòria del conferenciant.
 
Antoni Pladevall va analitzar detalladament el contingut del document de 1015, a través del qual el Bisbe de Vic va donar a Guillem d'Oló les terres de Calaf perquè les conreés i repoblés. Sobre aquest personatge, Pladevall va dir que era “un repoblador, un emprenedor de l'època”. L'historiador va explicar que en aquells temps “Calaf era una terra de frontera, on la vida no era fàcil per la proximitat dels assentaments sarraïns: calia estar preparat”. 
 
Pladevall també va voler posar en valor la celebració del Mil•lenari, afirmant que “cal conèixer les nostres arrels: qui coneix les arrels, s'estima les coses. El Mil•lenari de Calaf ha de servir per conèixer millor la nostra història”. La xerrada va finalitzar amb aquesta idea i amb els aplaudiments dels assistents, així com amb el lliurament, per part de Joan Caballol, d'un record commemoratiu del Mil•lenari al conferenciant. A continuació hi va haver ocasió de degustar diversos productes artesans calafins, gentilesa dels establiments La Vedella i Forn de Pa Fitó. Qui ho va voler també va poder comprar articles del Mil•lenari, com les samarretes o el vi i el cava etiquetat especialment per a l'ocasió.
Darrera actualització: 21.09.2023 | 12:11