El Ple de Calaf va aprovar per unanimitat una moció en favor de la igualtat de drets i no discriminació de les persones amb diversitat funcional visual en l'àmbit de l'ocupació pública. La regidora de Benestar Social, Salut i Gent Gran, Teresa Bujons, va explicar que diverses normes preveuen la garantia de l'accessibilitat en el disseny d'eines i aplicacions de les administracions públiques. No obstant això, Bujons va subratllar que aquests principis s'incompleixen persistentment per part dels desenvolupadors d'aquests aplicatius, per què ofereixen productes sense garantir la seva accessibilitat pels usuaris de lectors i ampliadors de pantalla.
Per aquest motiu, es va proposar al Ple l'adopció dels següents acords: sol·licitar que tots els serveis que s'ofereixen a les administracions públiques catalanes siguin plenament accessibles per a usuaris de lectors i ampliadors de pantalla; vetllar perquè els expedients de contractació incorporin clàusules específiques que garanteixin l'accessibilitat de totes les aplicacions i serveis; i comunicar aquest acord al Consorci AOC, al Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i al proveïdor del gestor d'expedients i altres programes de l'Ajuntament.
A la sessió plenària, també es va aprovar per unanimitat una moció en suport de les energies renovables i per la implantació de criteris de racionalitat, proporcionalitat, integració paisatgística, protecció agrícola i d'equilibri territorial al decret 16/2019. La proposta d'acord subratllava que hi havia una massificació d'infraestructures a la comarca de l'Anoia pel que fa a la generació d'energia. El regidor de Medi Ambient, Tomàs Agulló, va remarcar que aquest model no respon al que s'està treballant des de les administracions i la societat civil de la comarca, perquè no té en compte el valor patrimonial i la riquesa del territori a nivell paisatgístic. En aquest sentit, Agulló també va destacar que aquest model tampoc aporta un retorn pel territori energèticament, participativament o econòmicament.
En el Ple d'abril es van aprovar sis modificacions de crèdit relacionades amb: les despeses derivades del festival Desfolca't i les entitats de la Unió Calafina i els Diables; el finançament de les eleccions de Catalunya que es van celebrar el passat febrer; la realització d'una galeria de personatges il·lustres a Cal Matrícules a través de la subvenció del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER); les partides derivades del Pla Educatiu de la millora de l'Entorn; la dotació del pressupost pel projecte de millora de l'eficiència energètica de l'Ajuntament i sol·licitar la subvenció de l'Institut Català d'Energia (ICAEN); les despeses vinculades a atencions protocol·làries i comunicació.
Durant la sessió, també es va aprovar, amb nou vots a favor i un en contra, la ratificació del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Calaf i l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat. L'acord fixa les condicions per a la connexió amb la Llosa de Cavall i estipula una vigència de quatre anys, preveient també una pròrroga de fins a quatre anys més.
D'altra banda, es va aprovar per unanimitat la sol·licitud de pròrroga per al 2022 del conveni de col·laboració interadministrativa amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a la prestació del servei de Centre de Dia Casa Gimferrer per a la gent gran depenent.
Un altre punt rellevant del ple va ser l'aprovació, amb nou vots a favor i un en contra, de la compatibilitat de l'auxiliar administrativa adscrita a l'Àrea d'Intervenció.
Per últim, es va aprovar amb set vots a favor i tres abstencions de la modificació de la plantilla de personal 2021, a través de la qual queda vacant la plaça de tècnic superior d'arquitecte i canviar la d'enginyer de tècnic mitjà A2 a superior A1.