La setmana passada, del 30 de setembre al 4 d'octubre, va tenir lloc a l'Institut Alexandre de Riquer de Calaf una de les reunions que anualment es realitzen dins el marc del Projecte Internacional Comenius, per tal d'afavorir l'ús de la llengua anglesa i el coneixement d'altres països.En aquests projectes, els països socis —en aquest cas Alemanya, Estònia, Grècia i Espanya— treballen un tema comú d'una forma interrelacionada. En les reunions es mostra el que s'ha realitzat a nivell de cada país en relació al projecte, a la vegada que els socis que visiten el país amfitrió coneixen els seus companys i moltes manifestacions culturals de la zona. Cal puntualitzar que els alumnes dels altres països es varen allotjar a les cases dels nostres alumnes, la qual cosa va facilitar una millor relació entre ells.
En aquest cas, el tema del Projecte és les energies alternatives: “Alternative energies, the energy for the future?”. Els alumnes del nostre Institut, juntament amb els dels països socis, van realitzar diferents activitats relacionades amb la biomassa i altres fonts renovables d'energia, i també d'altres de caire cultural o lúdic. Les activitats més destacades van ser uns treballs amb maquetes de diferents tipus d'energies alternatives per tal que els alumnes poguessin entendre el seu funcionament; el dimarts varen visitar la planta nuclear d'Ascó; el dimecres varen realitzar una visita a l'empresa “Domini ambiental”, a Santpedor, dedicada a tota mena d'energies alternatives; i el divendres varen visitar l'Observatori de Pujalt que, a més de tallers sobre meteorologia, fa tallers sobre energies alternatives. Totes les visites varen ser molt interessants, perquè els alumnes van poder entendre millor el seu funcionament i la seva importància. Des d'aquí la nostra gratitud a les persones que ens varen mostrar la seva empresa d'una forma desinteressada.
Quant a les activitats culturals realitzades, els alumnes varen visitar les ciutats de Tarragona i Barcelona i el monestir de Montserrat, on varen poder gaudir del seu extens patrimoni cultural.També l'Institut va oferir als assistents a aquesta trobada un sopar de germanor per tal d'afavorir la seva coneixença. Per últim, el divendres va tenir lloc un dinar de comiat on els alumnes dels diferents països varen portar menjar típic dels seus països per tal de donar a conèixer als altres part de la seva cultura.Només ens resta dir que la trobada va ser molt fructífera tant en relació al treball realitzat com en les relacions establertes. Esperem que se'n puguin realitzar moltes més. Finalment, felicitar i agrair a les famílies i altres persones implicades en el projecte la seva col·laboració.Institut Alexandre de Riquer